L-am vazut aseara pe profesorul universitar doctor Sinescu vorbind la Stirile ProTV in prime-time despre patriarhul Teoctist si evenimentele predecesoare fatalei operatii chirurgicale. Se pare ca patriarhul a intrezarit, cu mult umor de altfel, citeva asemanari intre anumite activitati desfasurate in spitale in general si altele desfasurate in biserica. Profesorul Sinescu parea chiar miscat de vorbele auzite din gura patriarhului, dar nu l-am auzit sa-i fi amintit macar, sau poate nu ne-a spus noua, ca medicina este in primul rind o stiinta si tot ce se desfasoara in spitale urmeaza, sau ar trebui sa urmeze, protocoale bine stabilite si studiate; desi credinta este foarte importanta, medicina are foarte putine lucruri in comun cu religia.
As fi vrut sa-l aud pe profesorul Sinescu, ca pe oricare alt mare specialist din lume, explicind tuturor cit de comprehensiv a fost evaluat patriarhul Teoctist inainte de operatie, toate masurile luate pentru optimizarea rezultatelor, ce alte tratamente/masuri au fost incercate inainte de operatie pentru a ameliora starea pacientului si de ce au esuat, cit de importanta si necesara a fost aceasta operatie (care au fost riscurile si beneficiile).
Sa nu uitam ca, desi pacientul poate cere sau intreba despre un anumit tratament si el este acela care trebuie sa accepte sau nu un tratament, numai si numai medicul poate sa recomande sau sa instituie un anumit tratament.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu